About

Általában az EFR elsősegélynyújtó képzésről

Az EFR az egyik leggyorsabban növekvő nemzetközi újraélesztő és elsősegélynyújtó képzési szervezet. A világon több mint 56 000 oktatóval, 48 éves tapasztalattal rendelkezik az oktatási rendszerben. Az Emergency First Response tanfolyamok széles körű nemzetközi elfogadottsággal rendelkeznek Európában, USA-ban, Kanadában, Ausztráliában és Ázsiában.

Az EFR tanfolyamok követik International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR) tagjai által kidolgozott vészhelyzeti megfontolásokat és protokollokat. A tagok közé tartozik az American Heart Association (AHA), a European Resuscitation Council (ERC), az ausztrál Resuscitation Council (ARC), az Új-Zélandi Resuscitation Council (NZRC), a Heart and Stroke Foundation of Canada (HSFC) Az Inter American Heart Foundation (IAHF), Ázsia újraélesztési tanácsának (RCA - jelenlegi tagjai Japán, Korea, Szingapúr, Tajvan).

Az (EFR) Emergency First Response (Nemzetközi elsősegélynyújtó tanfolyam) célja, hogy a laikus elsősegélynyújtó gyorsan, helyesen és higgadtan tudjon reagálni életveszélyes helyzetekben.

Képesítését az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elfogadja, mint munkahelyi elsősegélynyújtó.

Az oktató:

Szeretettel üdvözlöm. Örülök, hogy az EFR elsősegélynyújtó képzések iránt érdeklődik.

Kriván Anita vagyok elsősegély oktató. 2005-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetemen, jeles minősítéssel, mint okleveles ápoló. Intenzív osztályos munkám során az újraélesztés számos formájával találkoztam. 2012 óta foglalkozom elsősegély oktatással. 2018. januártól Emergency First Response nemzetközileg elfogadott elsősegélynyújtó oktatói minősítéssel. Képzési rendszerem megfelel a Magyar Vöröskereszt követelményeinek és a nemzetközileg elfogadott EFR rendszernek.

Oktatásom kiterjed az elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismeretekre. Célom, hogy a laikus segítő is merjen segítséget nyújtani a bajbajutottnak, mert elsajátította, begyakorolta azokat az ismereteket, technikákat, amellyel emberi életeket tud megmenteni. Büszke vagyok a képzéseimen résztvevők megszerzett tudására, mert a Magyar Vöröskereszt vizsgáztatói rendszerében a tanfolyamaim végzettjei 98%-ban sikeres elsősegélynyújtó vizsgát tettek.

Szívügyemnek tekintem, hogy az alapvető elsősegélynyújtó ismeret minden emberhez eljuthasson, mert a legváratlanabb helyzetekben lehet rá szükség, akár szeretteinkkel történt balest során, ezért számos lehetőségen keresztül biztosítok ingyenes képzéseket felnőtt és gyermek ellátás kapcsán.